Offerte aanvragen

Boomverzorging

Home/Boomverzorging
Boomverzorging 2017-05-15T05:52:22+00:00

Van Rooyen Hoveniers is als hovenier in de omgeving van Utrecht actief bezig met tuinonderhoud. Binnen de werkzaamheden van tuinonderhoud is boomverzorging een specialisatie die uitgevoerd moet worden door een vakkundige tuinman. Van Rooyen Hoveniers neemt deze taak graag op zich. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hieronder dan verder of neem direct vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder!

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is vaak een jaarlijks terugkerende activiteit. Bij lage bomen is het vaak mogelijk om zelf de bomen te snoeien, maar bij hogere bomen is dit minder makkelijk. Bovendien is het snoeien van sommige bomen ook een vak apart. Bepaalde boomsoorten zijn immers vrij kwetsbaar en moeten bij de juiste omstandigheden gesnoeid worden. Van Rooyen Hoveniers kan dit voor u uit handen nemen zodat de gezondheid van de boom gewaarborgd wordt.

Verplanten van bomen

Als u uw tuin opnieuw gaat inrichten dan kunt u ervoor kiezen om de bestaande beplanting te verwijderen, maar u kunt ook de bomen verplanten. Het verplanten van bomen heeft echter wel een aantal risico’s. Deze risico’s zijn afhankelijk van de boomsoort die verplant moet worden. Daarnaast is het belangrijk om het juiste materieel in huis te hebben voor het verplanten van de bomen. Van Rooyen Hoveniers biedt hier graag een oplossing in voor u.

Vellen van bomen

Als u een boom wilt verwijderen uit uw tuin, dan moet deze op een zorgvuldige manier verwijderd worden. Het vellen van bomen is vaak een gevaarlijke klus waarbij aan alle omstandigheden gedacht moet worden. Het verkeerd vellen van de boom kan namelijk gevaarlijk zijn voor u en voor uw omgeving. Van Rooyen Hoveniers voert het vellen van de bomen graag voor u uit!

Zorgplicht van boomeigenaren

Als boomeigenaar bent u volgens de Nederlandse wet verplicht om op een juiste manier met de bomen op uw terrein om te gaan. Bij slechte verzorging kan een boom immers forse schade aanrichten aan de directe omgeving van de boom. Denk bijvoorbeeld aan omliggende woningen, auto’s of voorbijgangers. Benieuwd of uw bomen voldoen aan de wettelijke eisen? Neem contact op!

Contact opnemen

Bent u benieuwd wat Van Rooyen Hoveniers voor u kan betekenen met betrekking tot boomverzorging? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag verder! Als hoveniersbedrijf zijn we gevestigd in Utrecht, maar we voeren ook werkzaamheden uit in onder andere Houten, Maarssen en Bilthoven.

Direct een offerte