Vrijblijvende offerte aanvragen

Tuinexperts en hoveniers in Utrecht

Op zoek naar een vakman voor het snoeien van tuinen in Utrecht en omgeving? Van Rooyen Hoveniers heeft al meer dan 12 jaar ervaring met snoeien en ander onderhoud van tuinen voor particulieren en bedrijven. Veel mensen snoeien zelf hun rozen en planten, maar heeft u een grote tuin met bijvoorbeeld hoge hagen en en meerdere flinke fruitbomen, dan kan snoeien een tijdrovend en inspannend karwei zijn. Bovendien geldt vooral voor fruitbomen dat een goed opbrengst sterk afhankelijk is van een correcte snoei. Dat betekent niet alleen dat de bomen op het juiste moment gesnoeid moeten worden, maar ook op deskundige wijze.

Huurt u Van Rooyen Hoveniers in voor het snoeien van uw tuinen in Utrecht of omgeving, dan weet u zeker dat heesters, hagen of bomen op perfecte wijze gesnoeid worden.

Waarom snoeien

Snoeien gebeurt om meerdere redenen. Het kan gaan om een zogenaamde vormsnoei, waarbij een wild uitgegroeide heester of boom weer tot een mooie vorm wordt teruggebracht. Bij fruitbomen wordt elk jaar gesnoeid om tot een zo hoog mogelijke opbrengst te komen. De verjongingssnoei passen wij toe bij planten die vooral bloeien op jongere takken, de oudste takken worden dan verwijderd. Als hoveniers komen wij bij het snoeien van tuinen in Utrecht en omgeving alle vormen tegen.

Bij bedrijven zien wij vaak vele meters aan hagen, die een paar keer per jaar gesnoeid moeten worden om er goed uit te blijven zien. Bij particulieren zien we vaak een mix, van rozenstruiken en heggen tot diverse soorten fruitbomen. Ook zien wij bij bij particulieren dat het beperkte format van de tuin betekent dat bijvoorbeeld bomen gesnoeid moeten worden omdat ze anders te groot zouden worden.

“ Ik heb al 13 jaar ervaring in het onderhoud en de aanleg van tuinen. “

– Dennis

Wanneer snoeien tuinen

Wanneer wij snoeien hangt vooral af van wat wij moeten snoeien. De meeste bomen moeten in de winter gesnoeid worden voor de sapstroom op gang komt. Gaat het om zomer- en najaarsbloeiers, dan moet de snoei in het voorjaar plaatsvinden. De het voorjaar bloeiende heesters kunnen het beste direct na de bloei gesnoeid worden. Als wij hagen komen snoeien van tuinen in Utrecht en omgeving, doen wij dit meestal tussen mei en september aan aantal keren, zodat de hagen er netjes uit blijven zien.

  • Dennis heeft het snoeiwerk van de conniferen vakkundig uitgevoerd volgens afspraak..onkruid volledig geschoffeld en het gras gedaan..ook tussen de tegels al het onkruid verwijderd ..en een dag later alle snoei affal afgevoerd..aardige man…een aanrader?

    - Han
  • Dennis heeft veel ervaring in het aanleggen en onderhoud van tuinen, dat heeft hij maar weer echt laten zien! Een aanrader!

    - Henk-Reijer